'Het mooiste tennispark van Nederland'

In het jaar 1972 vonden een aantal sportieve inwoners van het dorp Wolfheze het tijd, dat zij ook konden gaan tennissen. Op het nabijgelegen Sportcentrum Papendal werd vervolgens de basis gelegd voor een heuse Wolfhezer tennisvereniging. Na twee jaar pionieren op het sportcentrum, verrees aan de bosrand van het dorp, aan de Duitsekampweg, een eigen tennispark waar TV De Slenk inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in 'tennisland' en waar momenteel ruim 150 leden zich met racket en bal kunnen uitleven op maar liefst 6 gravelbanen en hun drankje kunnen drinken in een fraai clubhuis. Op weg naar het in 2022 te vieren 50-jarig jubileum laten voorzitter Chris van Maanen, secretaris Bertie van de Pijpekamp en Erika Schouten, die de ledenadministratie verzorgd, hun licht schijnen over 'hun' vereniging.

Wolfheze - Op 'zomaar' een maandagavond is de bezetting op de banen bijna maximaal en is het spelplezier zicht- en zeker ook hoorbaar. Ook bij TV De Slenk is men blij, dat er weer volop getennist kan en mag worden. Het feit, dat er nog geen verfrissend drankje kan worden gedronken in de kantine, wordt daarbij nog even voor lief genomen. De kreet: 'We kunnen in ieder geval weer lekker tennissen', geeft duidelijk aan, dat de behoefte groot was. ,,De leden en ikzelf ook, hebben dit echt gemist''', aldus voorzitten van Maanen. ,,Natuurlijk wil je in de eerste plaats weer lekker tennissen, maar het elkaar weer zien, weer lekker samen kunnen 'ouwehoeren over veel en van alles', is zeker zo belangrijk. En dat die behoefte er was en is, is de afgelopen tijd meer dan duidelijk geworden. De baanbezetting was weer ouderwets prima.'' Ook bij TV De Slenk had men natuurlijk last van de Corona-pandemie, maar toch zijn de bestuursleden unaniem: 'De club staat er nog prima voor'. ,,Er is bijvoorbeeld gewerkt aan het verfraaien van de banen en vooral het hekwerk eromheen. Ook qua ledenaantal zijn we tevreden, je zou het kunnen benoemen als: stabiel plus. Waarbij ook de verjonging wat is ingezet. Ook worden er meer lessen gegeven. Natuurlijk wil je altijd meer leden, die kunnen we ook zeker gebruiken, maar het is geen noodzaak om te overleven.'''

Die stabiliteit zorgt er ook voor, dat het beleidsplan wat bestuur en leden met elkaar hebben afgesproken onverminderd door kan gaan. ,,We werken hier met een stichting, dat is natuurlijk 'vestzak-broekzak' bij een dergelijk kleine vereniging, maar het waarborgt wel het nuttig besteden van onze financiën. Een mooi voorbeeld daarvan is de ledverlichting die twee jaar geleden is geplaatst en nu dus het vernieuwen van het hekwerk.'' Inmiddels worden de pijlen gericht op het naderende 50-jarig bestaan. ,,Tja, 50 jaar alweer'', mijmeren de bestuursleden in koor. ,,Dat gaan we groots vieren. Dat verdienen onze leden.'' Leden, die overigens ook komen uit de verre omgeving van Wolfheze. Zonder schroom opperen de bestuursleden, dat dat komt, omdat er getennist kan worden op 'het mooiste tennispark van Nederland'.