Competitie

Door mee te doen aan het wedstrijdtennis word je snel nog beter. Maar bovendien is het erg gezellig en leer je leden van andere verenigingen kennen. Bij TV De Slenk spelen we competitie van informeel tot officieel KNLTB.


Competitie is een vorm van wedstrijdtennis, waarbij je in een poulesysteem tegen andere verenigingen speelt. Iedere competitiesoort kent verschillende vormen. Zo variëren ze in het aantal enkelspelen en dubbelspelen alsook in leeftijd en sekse. Zo kun je heren-, dames- of gemengde competitie spelen. Je kunt spelen op verschillende dagen en in verschillende leeftijdscategorieën (zoals jeugd en senioren).


Het leuke aan competitie spelen is dat je samen met teamgenoten ergens voor strijdt. Dat geeft vaak een mooie samenbindende factor. Daarnaast is het ook een goede manier om het tennis beter onder de knie te krijgen en je op alle facetten te ontwikkelen, dus zowel technisch als tactisch, mentaal en conditioneel. Uiteraard is het ook een hele fijne manier om inspanning en ontspanning optimaal met elkaar te combineren!


Voor de senioren van TV De Slenk organiseert de technische commissie twee formele competities: de Voorjaarscompetitie en de Najaarscompetitie. Deze competities zijn razend populair. Mocht je interesse hebben om mee te doen, informeer dan eerst bij de TC wat er nog mogelijk is via tc@tvdeslenk.nl