Competitie

Door mee te doen aan het wedstrijdtennis word je snel nog beter. Maar bovendien is het erg gezellig en leer je leden van andere verenigingen kennen. Bij TV De Slenk spelen we competitie van informeel tot officieel KNLTB.

Competitie is een vorm van wedstrijdtennis, waarbij je in een poulesysteem tegen andere verenigingen speelt. Iedere competitiesoort kent verschillende vormen. Zo variëren ze in het aantal enkelspelen en dubbelspelen alsook in leeftijd en sekse. Zo kun je heren-, dames- of gemengde competitie spelen. Je kunt spelen op verschillende dagen en in verschillende leeftijdscategorieën (zoals jeugd en senioren).

Het leuke aan competitie spelen is dat je samen met teamgenoten ergens voor strijdt. Dat geeft vaak een mooie samenbindende factor. Daarnaast is het ook een goede manier om het tennis beter onder de knie te krijgen en je op alle facetten te ontwikkelen, dus zowel technisch als tactisch, mentaal en conditioneel. Uiteraard is het ook een hele fijne manier om inspanning en ontspanning optimaal met elkaar te combineren!

Voor de senioren van TV De Slenk organiseert de technische commissie twee formele competities: de Voorjaarscompetitie en de Najaarscompetitie. Deze competities zijn razend populair. Mocht je interesse hebben om mee te doen, informeer dan eerst bij de TC wat er nog mogelijk is via Nadinevandepeppel94@live.nl

Voor de jeugd van TV De Slenk organiseert de technische commissie de tenniskidscompetitie en de junioren competitie.


Tenniskidscompetitie

De Tenniskidscompetitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskidsfilosofie en kleur/fase waarin een kind speelt. In de Tenniskidscompetitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.Voor de Tenniskidscompetitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast kan er leeftijdsdispensatie worden aangevraagd voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.


Rode competitie (t/m 8 jaar).  


 • Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
 • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen op de 'rode' baan.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.


Oranje competitie (8 t/m 10 jaar).  


 • Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. 


Groene competitie (10 t/m 12 jaar).  


 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.


Speeldagen

De Rode en de Oranje competitie bestaan uit vijftien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Voor kinderen die in Groen tennissen is er een voorjaar- en najaarscompetitie.

Jeugd - Junioren

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Samen met een team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Je kan in het voor- en in het najaar zowel op zaterdag als op zondag competitie spelen. Mocht je interesse hebben om mee te doen, informeer dan eerst bij de TC wat er nog mogelijk is via Nadinevandepeppel94@live.nl